De Groene Bourgondiër – Op de kaart

Tijd: 17:00 - 20:00 uurdonderdag 17:00 - 20:00
Location: MariapaviljoenMariapaviljoen

Voor genodigden

De Groene Bourgondiër: versnellen van de voedseltransitie in Den Bosch

In 2024 richt De Club van Duurzaam Doen zich op het versnellen van de voedseltransitie in de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Met het stadsproject De Groene Bourgondiër haalt de club verschillende invalshoeken op en verkent perspectieven hoe we samen in een hogere versnelling naar een duurzaam voedselsysteem in Den Bosch kunnen geraken.

De Club van Duurzaam Doen kijkt met haar partners naar de goede voorbeelden die al aanwezig zijn in onze stad. De blik is gericht op lokaal, plantaardig, seizoensgebonden en gezond eten als belangrijke ingrediënten voor een sociaal, ondernemend en gastvrij ‘s-Hertogenbosch. Samen met een sector-overstijgend netwerk gaan we aan tafel om vruchtbare kansen voor de stad te ontdekken, zo ook met Den Bosch Partners tijdens het Zin in Morgen festival!

Verhalen als sleutel voor duurzame voedseltransitie

Op 10 oktober vieren we de culinaire rijkdom van Den Bosch met de vijfde tafelsessie van de Groene Bourgondiër. Centraal staat het thema ‘op de kaart zetten’ in figuurlijke en letterlijke zin. Durven we groot te dromen als het gaat om duurzaam en lokaal voedsel?

Verhalen spelen een cruciale rol in het versnellen van de voedseltransitie. Door de verhalen achter de gerechten en ingrediënten te vertellen, creëren we bewustzijn en betrokkenheid bij zowel consumenten als ondernemers. Deze verhalen brengen ons dichter bij de oorsprong van ons voedsel en laten zien hoe duurzame keuzes bijdragen aan een gezondere planeet en samenleving.

Zin in Morgen festival in Den Bosch